CIVICAT, centre neuràlgic de la gestió de la mobilitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat les noves instal·lacions del Centre d’Informació Viària de Catalunya  (CIVICAT). Inaugurat l’any 2000, el centre de control s’ha remodelat totalment aquest 2017 i ha incorporat les darreres novetats tecnològiques per tal de proporcionar un millor servei al ciutadà.

_DSC7008.jpgEl Servei Català de Trànsit és el referent de les polítiques de seguretat viària i en la gestió del trànsit i la mobilitat a Catalunya. En aquest sentit, des del CIVICAT es fa una gestió integral, en temps real, de la xarxa viària interurbana catalana, uns 12.000 km de carreteres i autopistes, 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Tal com explica el conseller d’Interior, Jordi Jané, “el CIVICAT treballa tots els dies de l’any per ajudar-nos a gestionar millor la mobilitat i la seguretat viària a les carreteres de Catalunya”.

Cristina Pou, subdirectora general de Gestió del Trànsit, destaca que la millora principal del nou centre de control de les carreteres catalanes és el canvi del videowall, “que inclou les últimes tecnologies existents del mercat, com pantalles LED d’alta definició, i que permet arribar a veure fins a 180 càmeres i 16 aplicacions relacionades amb la gestió del trànsit”.

La informació del trànsit es recopila bàsicament gràcies a dispositius de càmeres —més de 500 repartides per la xarxa viària— i amb el suport dels mitjans aeris de què disposa el Servei Català de Trànsit, entre altres equipaments. Però des del CIVICAT també es treballa en coordinació amb els diferents titulars de les vies de la xarxa interurbana catalana, així com amb les diferents policies de trànsit, especialment Mossos d’Esquadra.

L’objectiu és facilitar la mobilitat dins el país, gestionant els trams conflictius i minimitzant les incidències viàries i, alhora, donar la informació als usuaris amb la màxima rapidesa possible.

Per tot això, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, conclou que la tasca que es du a terme des del CIVICAT pel que fa a la gestió del trànsit “és fonamental com una part de servei al ciutadà, però també per millorar la seguretat viària, que és, en definitiva, el nostre objectiu”.

Deixa un comentari