L’autoescola per als vehicles autònoms

Car learning at act (CARLA) és el nom d’un simulador, un projecte desenvolupat per la UAB, que aprofita la tecnologia dels videojocs per entrenar sistemes d’intel·ligència artificial (IA) per a cotxes sense conductor.

El projecte el desenvolupa un equip de la UAB del Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) i compta amb el finançament del fabricant de processadors INTEL, que ha despertat també l’interès de fabricants de cotxes del sector i que ja treballen amb algun prototip.

Aquest entorn virtual permet que els cotxes autònoms aprenguin a conduir i els posen a prova davant de diferents situacions reals, algunes d’elles crítiques, que ens podem trobar en la conducció.

HighresScreenshot00000.jpg.pngL’investigador de la UAB Computer Science Department, i cap del projecte, Antonio M. López, ens explica que “En la conducció autònoma, un dels components més importants és la intel·ligència artificial, i aquesta s’ha de desenvolupar a base d’entrenament amb dades i metadades”. Atès que són procediments cars, l’equip de la UAB fa temps que treballa en l’ús de videojocs per a l’entrenament d’algoritmes de visió per computador de cara a la recerca en la conducció autònoma.

features.jpgDesprés de presentar el projecte en diverses conferències de prestigi del sector, a mitjans de l’any 2016, l’empresa Intel els va proposar començar a desenvolupar un simulador des de zero. “La idea era que tot fos open source i, d’aquesta manera, assegurar-nos que qualsevol persona es pugui beneficiat del simulador per fer les seves proves, per desenvolupar la seva IA, constrastar les seves idees, etc.”, afegeix Antonio M. López.

Ara fa sis mesos que CARLA es va obrir i, tot i que hi ha altres simuladors més senzills i d’altres enfocats a un altre tipus de vehicle com els drons, en l’actualitat és el simulador principal i de més qualitat pel que fa a la conducció autònoma.

Dins el sector del vehicle autònom, existeixen altres simuladors privats, d’empreses, i CARLA es presenta com a complement d’aquests simuladors perquè, segons l’investigador, “al ser open source ofereix la possibilitat de comparar diferents idees a nivell mundial sota un mateix marc conegut per tothom”.

Cal tenir en compte que CARLA ha estat ben acollit per la comunitat que treballa el cotxe autònom i que està en continu desenvolupament atenent les necessitats tècniques i noves funcions que sorgeixen de la seva aplicació per part dels investigadors, empreses i fabricants.

features22.jpg - Còpia

Deixa un comentari