Què cal fer si de sobte tens una avaria o un accident

Tots els conductors hem tingut en algun moment una avaria mentre circulàvem amb el nostre vehicle o hem patit algun accident. Són moments de nervis, en què és difícil saber reaccionar i seguir els passos adequats. En certa mesura, quedem indefensos, perquè ens trobem aturats en un lloc creat bàsicament per circular-hi. I si ens veiem obligats a sortir del cotxe, ens convertim en vianants a la carretera, una acció que es pot considerar de risc, atesa la nostra fragilitat.

cotxe avariat

Des del Servei Català de Trànsit donem una sèrie de consells que cal tenir en compte per tal de garantir la nostra seguretat, la dels que viatgen amb nosaltres i la de la resta d’usuaris de la via:

  • Mantingues la calma
  • Atura el vehicle fora de la carretera, si és possible, en un lloc on no entorpeixi el trànsit, per evitar nous accidents
  • Senyalitza la presència del teu vehicle amb els triangles, situats com a mínim a 50 metres davant i darrere del vehicle (en vies de doble sentit)
  • Activa els llums d’emergència i, si és de nit, també els de posició
  • Si has de sortir del vehicle, fes-ho per la part més segura i amb l’armilla reflectora obligatòria
  • Si t’acompanyen més persones, evita que circulin per la calçada, vigila la resta de trànsit, allunya’t de la calçada i, si pots, situa’t rere la tanca de protecció.

Són actuacions que cal tenir presents i que convé recordar si ens trobem en una situació com una avaria del vehicle o un accident. Seguint aquests consells bàsics, sobretot el de mantenir la calma, podrem gaudir més del nostre viatge sense la por de no saber reaccionar si ens passa alguna cosa a la carretera.

Deixa un comentari