Les primeres sancions de la intel·ligència artificial

La nova eina de l’SCT permet detectar infraccions com no portar el cinturó cordat o fer servir el telèfon al volant

El Servei Català de Trànsit ha començat a sancionar els conductors que utilitzen el mòbil o que no porten posat el cinturó de seguretat captats gràcies a la intel·ligència artificial. Cada any a Catalunya es posen més de 20.000 sancions per manipular dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció. Fins ara els conductors que cometien aquesta infracció només podien ser enxampats in fraganti i sancionats al moment pels agents de l’autoritat a peu de carretera. Els vehicles espiell –patrulles dinàmiques no logotipades– dels Mossos d’Esquadra i les sancions des dels mitjans aeris han fet possible ampliar el nombre d’infraccions localitzades. Ara, el Servei Català de Trànsit ha aconseguit automatitzar-ne la detecció i ja pot combatre més intensament la principal causa d’accidents amb víctimes a les vies catalanes.

Equipament amb intel·ligència artificial per erradicar les distraccions

Aquesta nova tecnologia basada en intel·ligència artificial funciona a través d’unes càmeres que capten i fotografien tots els vehicles a peu de carretera indiscriminadament i, amb un procediment de filtratge automatitzat, només envia al sistema informàtic aquells arxius en què detecta que hi ha una probabilitat elevada que hi hagi una persona utilitzant el mòbil mentre condueix. Diversos paràmetres, com la posició del conductor en el vehicle, fan possible que el sistema faci un cribratge automàtic de les imatges realitzades. En última instància aquestes fotografies seleccionades sempre són revisades per un tècnic de l’SCT per verificar que s’està cometent aquesta infracció.  

Les primeres càmeres amb l’equipament de captació d’imatges a peu de carretera són a la B-23 i a la C-58, dues de les vies amb més volum de trànsit de Catalunya. A tall d’exemple, durant les tres primeres setmanes de setembre, el sistema ha analitzat gairebé 200.000 fotos. La verificació humana al final del procés té la finalitat de preservar el caràcter garantista del procediment sancionador de l’SCT, a més  d’ajudar el sistema d’intel·ligència artificial a ser cada vegada més precís en el cribratge de fotografies.

Respondre una trucada sense el mans lliures, llegir un whatsapp o mirar les xarxes socials són accions que, si es fan durant la conducció, poden provocar un accident o fins i tot poden ser letals. Les distraccions estan presents en 1 de cada 4 accidents de trànsit amb víctimes a les carreteres catalanes, i manipular el mòbil n’és la causa més habitual. Cal tenir present que utilitzar el mòbil mentre es condueix equival en risc de perillositat a circular quadruplicant la taxa d’alcoholèmia permesa. És un mal hàbit i una conducta de risc que provoca desviacions de trajectòria, sortides de via, xocs frontals i, el pitjor de tot, víctimes.

Deixa un comentari