Sensibilització per punts

Estàs angoixat perquè has perdut punts del teu permís o llicència de conduir? O has perdut el permís sencer i tots els punts que tenies? En aquest apunt trobaràs tota la informació de com recuperar-los.

foto-pxp-3

  • Si has perdut part dels punts:

Hauràs de fer un curs de sensibilització i reeducació viària de 12 hores on podràs recuperar un màxim de 6 punts. Així, se sumen 6 punts als punts que et quedaven, però no es poden recuperar els 12 punts.  Per exemple, si et quedava 1 punt i fas el curs, tindràs 7 punts. En aquest cas, no hi ha examen.

També tens l’opció de deixar passar el temps: primer, en el cas que fos per una infracció greu, has d’estar 2 anys sense perdre cap punt i tindràs, de nou, els 12 punts; segon, si hi va haver una infracció molt greu, hauran de passar 3 anys sense cap sanció amb pèrdua de punts.

  • Si has perdut tots els punts i vols recuperar el permís o llicència:

Perdut tot el permís o llicència, la situació és més complexa ja que has perdut tots els punts per sancions per via administrativa (no per via judicial).  En aquest cas el curs de sensibilització és de 24 hores i hauràs de superar obligatòriament un examen a la Prefectura Provincial de Trànsit de la DGT. En aquest cas només recuperes 8 punts com a màxim.

Infografia sensibilització per punts_OK Soligó.JPG

Model català del permís per punts

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha apostat, en els 38 centres repartits per tot el territori on es fan els cursos, per un model propi per als cursos de sensibilització i reeducació viària basat en el canvi d’actituds, en els quals intervenen formadors viaris i psicòlegs, però amb un valor afegit com és la participació de les associacions de víctimes en accidents de trànsit, que aporten el factor emocional. També formen part directa en la formació d’aquests cursos policies locals i autonòmics, sistema judicial penal, administracions competents i autoescoles.

Amb aquest model, es pretén fer reflexionar sobre el risc i les conseqüències d’infraccions i de conductes imprudents i provocar un canvi d’actituds per fer conductors responsables i segurs.

Informació complementària:

Deixa un comentari