Aquesta Setmana Santa desplaça’t amb seguretat!

Any rere any són milers els conductors que es desplacen cap a destinacions de muntanya o de platja aprofitant els dies festius de la Setmana Santa. Davant la previsió d’una afluència gran de vehicles, el Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, adopta unes mesures especials per facilitar l’operació sortida de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com la tornada. Tanmateix, l’organisme també apel·la a la contribució dels usuaris de la via pública perquè els desplaçaments es facin amb la màxima precaució i seguretat possibles, sobretot, aconsellant planificar el viatge de manera que s’evitin els dies i les hores de més intensitat de trànsit i també recomanant estar informats de l’estat de les carreteres en tot moment.

Fases i mobilitat de la Setmana Santa

La Setmana Santa es divideix en dues fases: la primera fase abraça des de les 15.00 h del divendres 7 d’abril fins a les 24.00 h del diumenge 9 d’abril, coincidint amb les vacances escolars i universitàries, i, durant aquesta fase, hi ha una primera operació sortida parcial d’uns 485.000 vehicles entre les 15.00 h de divendres i les 15.00 h de dissabte.

Pel que fa a la segona fase de Setmana Santa, abraça des del Dijous Sant, 13 d’abril, a les 15.00 h, fins al Dilluns de Pasqua, 17 d’abril, a les 24.00 h. Durant aquesta fase hi ha una segona sortida parcial entre les 15.00 h del dijous i les 15.00 h del divendres, que mobilitza un total de 410.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona; d’altra banda, també hi ha una operació retorn, des de les 12 h del diumenge fins a les 24 h del dilluns, que mobilitza uns 620.000 vehicles cap a Barcelona i la seva àrea d’influència.

Controls per garantir una mobilitat segura

Un total de 1.868 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana durant la segona fase de Setmana Santa. La policia de trànsit preveu establir, en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.751 controls destinats a detectar excessos de velocitat, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, la manca d’ús dels sistemes de seguretat passiva i les distraccions, entre d’altres. En aquest sentit, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat que “No ens podem permetre que dies de lleure es converteixin en dies d’angoixa i patiment per culpa d’un accident de trànsit”. A més, ha anunciat que aquests dies festius hi haurà més controls a les carreteres. “Posarem la lupa en aspectes que ens preocupen, com les distraccions, l’alcohol i les drogues i la velocitat”.

Vies amb més volum de trànsit durant l’operació sortida i el retorn

Podeu ampliar la informació del dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa clicant aquest enllaç.

Deixa un comentari