Vehicles EMIV: posem ulls a les carreteres

La naturalesa de les retencions és fluctuant; tan bon punt es generen quilòmetres de vehicles aturats com la circulació densa es fragmenta i es desfà. Tan important és situar una retenció en el mapa de les afectacions viàries com fer-ne seguiment, per tenir informats els conductors i conductores de la seva evolució.

Per aquest motiu, és determinant l’actualització de la informació viària, una tasca que es duu a terme des del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT). Des de les instal·lacions del CIVICAT, situades al cor de la ciutat de Barcelona, es realitza la gestió integral, en temps real, de la xarxa viària interurbana catalana, uns 12.000 quilòmetres de carreteres i autopistes, 24 hores al dia, 365 dies l’any. La gestió d’aquesta informació viària s’efectua mitjançant diversos canals: càmeres (més de 500 repartides per la xarxa viària), mapes dinàmics de trànsit, mitjans aeris i informació viària provinent dels diferents titulars de les vies de la xarxa interurbana catalana, així com de les diferents policies de trànsit, especialment els Mossos d’Esquadra.

civicat_cameres

Un dels mitjans més efectius i dinàmics de què disposa el CIVICAT són els EMIV (equip mòbil d’informació viària), vehicles equipats amb càmeres que pentinen les carreteres catalanes i ajuden a completar la informació viària i a fer el seguiment de l’evolució de les afectacions. Els EMIV es poden utilitzar com a punts fixos de càmeres, complementant així la xarxa de càmeres fixes instal·lades, o també poden fer la funció de seguiment de l’estat del trànsit.

Precisament, el Servei Català de Trànsit ha implementat diverses millores i novetats en els EMIV. L’SCT disposa ara de quatre d’aquests vehicles en què s’han instal·lat càmeres noves, amb millor resolució de la imatge, més capacitat de gravació i emmagatzematge, lluminositat més precisa, especialment de nit, i amb una cobertura més àmplia. A més, les imatges dels EMIV, que es reben al CIVICAT a través d’una aplicació informàtica, es poden monitoritzar amb una millor resolució al videomosaic  del CIVICAT.

equip_mobil_informacio_viaria

Segons l’època de l’any, hivern o estiu, els EMIV s’ubiquen en diferents punts calents de la xarxa viària. En el període hivernal, aquests vehicles se situen a carreteres com la C-16, C-55, C-17, N-260 o C-14. En època d’estiu, s’ubiquen a zones com l’N-340 a Torredembarra o carreteres de la Costa Brava, com la C-65, C-31 o C-63.

Imatges de trànsit més nítides

En la mateixa línia de millorar la informació del trànsit, l’SCT també ha implementat millores en les imatges de les càmeres que es poden consultar al Mapa Continu de Trànsit i al seu web. Concretament, les imatges són ara de més qualitat, passant de 290×218 píxels a 704×480. Així, les imatges són més nítides i de més bona qualitat. També inclouen un disseny nou de logotip i informació d’ubicació i hora.

Deixa un comentari