No corris, respecta els límits

Els problemes de la velocitat venen quan hi afegim els adjectius excessiva o inadequada. I és que córrer més del compte superant els límits que marquen els senyals és perillós i pot tenir conseqüències tràgiques a la carretera.

Circular embalat pot ser sinònim d’accident, mort o presó. Cal ser-ne conscient. La velocitat excessiva, a més de ser una causa directa dels accidents, fa que les lesions siguin més greus perquè l’impacte és més violent. A més, com més es corre, més augmenta la distància per aturar el vehicle davant de qualsevol emergència o contratemps.

El compliment dels límits de velocitat és necessari per tenir unes carreteres segures. Per això en aquesta infografia et volem recordar a quina velocitat has de circular en funció del tipus de vehicle i de via:

També et volem fer memòria de les multes que comporta superar aquests límits de velocitat, que van des dels 100 euros fins a penes de presó, en funció de la gravetat:

Deixa un comentari